Kwaliteit staat hoog in ons vaandel

Om onze klanten steeds optimaal en op maat te dienen, staan we voor kwaliteit. En dit door:


Sublieme klank

Om een goede klank te bekomen, gebruiken we actieve luidsprekers. Volgens de grootte van de zaal, voegen we ook actieve subwoofers hieraan toe.

Meer info van onze audio apparatuur kan je vinden onder onze apparatuur

top

Mackie actieve luidsprekers

activeVSpassive
We kennen allemaal niet gevoede luidsprekers. Een externe luidspreker is in dat geval aangeloten op de passieve luidsprekers. In deze box, worden de hoge en lage tonen gesplitst. (Drawing A). Daar is op zich niets mis mee, maar als de splitsing gebeurd op de juiste manier, dan kosten deze boxen fortunen, en zal dit bij de verhuur zeker doorgerekend worden.

Veel DJ's gebruiken per vandaag actieve speakers. Hierdoor moet er niet gezeuld worden met apparte versterkers, en heeft iedere box zijn eigen aangepaste versterker. Deze zit op de achterkant van een normale luidsprekerkast (B). Het probleem dat je nog steeds hebt, is een passieve scheiding van de hoge en lage tonen, waar veel vermogen verloren gaat en ook meestal vervorming bijkomt.

Het "Active Mackie speaker systems" hebben verfijnde interne elektronica aan boord(C). Voordelen hierbij zijn: 1) Iedere luidspreker (één voor hoge tonen en één voor lage tonen) heeft een aangepaste versterker die perfect met de respectievelijke luidspreker samenwerken 2) Via een speciaal terugkoppelsysteem krijgen de versterkers 'vervormingen' van het geluid terug, waardoor deze opgeheven worden en er dus zuivere klank ontstaat.

top

Extra subwoofer indien nodig

De Mackie luidsprekers die we gebruiken hebben een ideaal voordeel. Ze zullen immers apart of samen met subwoofer gebruikt worden. Deze zetten we dan ook speciaal in voor grote feesten en manifestaties. Of hoe een extra subwoofer (SRS1500) de gewone luidsprekers (SRM450) echt wel luider doen spelen.

SRS1500 graphsDe frequentiespectrums van de SRM450 en de SRS1500 blijken zo goed als gelijk te zijn in de laagste octaven (figuren C1, C2 enC3). Als dit zo is, waarom zouden we dan nog een extra luidspreker (subwoofer) bij moeten plaatsen om meer vermogen te hebben? Het antwoord is simpel. Als je alleen SRM450 luidsprekers gebruikt in kleine zalen met een klein volume, zal er waarschijnlijk geen nood zijn voor een subwoofer. Als je natuurlijk serieuze volumes of grote zalen hebt, kan de SRS1500 een hoop bassen toevoegen.

Dit kan verwarrend lijken tot je het basis princiepe van het geluidsvermogen begrijpt: Het vergt een toenemende hoeveelheid aan energie om lager en lagere frequenties te produceren. Bij een referentie signaal, is het frequentiespectrum hetzelfde tussen de SRM450als de SRS1500 subwoofer. Maar bij een groot volume, gaat bijna alle vermogen van de SRM450 naar het creëren van de bassen, waardoor het vermogen van de middentonen achteruit gaat.(D).

Door het aansluiten van de SRS1500, zal de subwoofer zijn scheiding tussen de hoge en lage tonen afstemmen op deze van de 450. Hierdoor zal deze de output onder de 200Hz (lage tonen) zelf voor zijn rekening nemen (E1). De aanzienlijk winst in energie die hierdoor gehaald wordt (gedeeld gebied in E2) zorgt ervoor dat de SRM450 meer volume kan leveren voor de hogere frequenties. Door het gecombineerd gebruiken zorgen de SRM450 en de SRS1500 voor een vlakke freqentierespons, ook bij grotere volumes (Figuur F).

SRS1500 and SRM450

 

 

 


Lichtshow op maat

Standaard plaatsen wij een Showtec compacte LED lichtset. 

Soms heeft een klant specifieke wensen, daarom werken wij samen met professionele verhuurbedrijven uit de regio. Op deze manier zijn combinaties met allerlei effecten steeds mogelijk.

Je hoeft dus alleen te genieten van het lichtspectakel dat je zelf gekozen hebt.

top

Muziekkeuze volgens type feest

Door onze jarenlange ervaring hebben we een ruim repertoire weten te verzamelen.

Hierdoor kunnen we iedere gelegenheid sieren met de juiste muziek, bovendien wordt de muziekkeuze steeds vooraf doorgenomen. 

top


Een goede prijs/kwaliteit verhouding

Voor al deze kwaliteit dient natuurlijk een prijs betaald te worden. Deze is echter meer dan concureerbaar met de verschillende collega's.

Wil je een concreet voorstel, stuur een email naar info@maartensbestmusic.be of bel 0494/605116.

top